Loft of Frank and Amy
New York, NY


Size:
4800 sf

Bedrooms:
3

Baths:
3

Completion Date:
2000

Designed for a writer and a film editor, the Loft of Frank and Amy is a bare, wide-open play space in New York City’s gritty Hell’s Kitchen neighborhood. Located in a former industrial building, the loft occupies an entire floor with full window exposure and dynamic urban views on three sides. The design enhances this industrial context by posing new construction as a single sculptural intervention within this existing space. This intervention becomes a compressed box of utility (containing the kitchen, mechanical and supportive spaces) that divides the public and private areas of the loft. A primary feature of the box is a series of huge sliding doors that can open the entire perimeter of the loft, or conversely, can extend to the exterior walls to close off the bedrooms.